7 Oca 2010

51.dosya : MIHRAC URAL'a A.ÖCALANDAN MEKTUP

Kürt halk lideri Abdullah Öcalan’ın Filistin davası uğruna 16 Kasım 1983 tarihinde şehit düşen yoldaşların anısına


1 Aralık 1983 tarihinde Mihrac Ural’a gönderdiği el yazılı mektup.



“Mihrac Ural yoldaş’a,


“Dört değerli yoldaşın şehit olmaları bu vesileyle düzenlediğiniz anma toplantısına elimden olmayan nedenlerle bizzat katılamamaktan üzüntümü belirtirim. Cuma arkadaş Partimizi temsilen toplantıya katılacaktır.



“Filistin ve Lübnan sahalarındaki gelişmeler de önemlidir. Sağ anlayış açıkça emperyalizm sahasında kendisine yer ve yaşam arıyor. İlerde de devrimci mücadeleye epey zarar verecektir. Bu alanlarda da zayıf da olsa devrimci güçlerin karşılıklı dayanışmalarına her zamankinden daha fazla gereksinim vardır…



“Yoldaşlarımızın bu sahada döktükleri kan hiç olmasa Ortadoğu halklarının ortak militan dayanışma ve mücadelenin mayası olsun. Anılara gerçek bağlılık bu temelde yükselteceğimiz ortak direniş mücadelemiz olacaktır…



“Yoldaşların anılarını mücadelemizde sürekli yaşatacağız.

1. 12 . 983 Ali ( Öcalan o tarihlerde Ali kod adını kullanıyordu).”





Mihrac Ural
mircihan@gmail.com
25 Kasım 2008



Şehitler haftası dolaysıyla tarihi bir belgeyi sizlerle paylaşacağım.



Örgüt arşivinden zaman zaman önemli belgeleri çıkarıp yayınlıyorum. Bunlar arasında Kürt halkının lideri Başkan Abdullah Öcalan’ın örgütümüzle yazışmalarını, kongremizdeki konuşmasını ve değişik zamanlardaki anı ve sohbetlerini de içerecektir. 18 yıl birlikte mülteci koşullarını paylaşmanın insanı ve siyasi birçok boyutu olduğu bundan da önemli derslerin çıkarılacağına inanıyorum.



Bu dersleri kendi algılarına uygun tarzda da yorumlamaları için kamuoyuyla paylaşmayı görev sayıyorum. Çıkacak derslerin siyasal algılarımdan çok farklı bir yerlere uzanma riski olsa da, bu tür belgelerin kapalı kalmaması inancındayım.

Bu gün sizlerle paylaşacağım belge Öcalan’ın 16 Kasım 1983 tarihinde Filistin davasının yanında gerici güçlere karşı mücadelede şehit düşen yoldaşlarımla ilgili anma toplantısına ilettiği mektup olacaktır.



Bu mektup aynı zamanda PKK ve THKP-C(Acilciler) örgütü arasındaki tarihi ve sıkı bağlara bir göndermedir. Bu aynı zamanda şehitlerimizin birliğimiz olduğu gerçeğine de önemli bir belgedir.



Bu belge bu konularla ilgili her tartışmanın son cümlesi olarak sizlerle paylaşılmaktadır.



Öcalan’ın mektubu bu haliyle çok net ve okunması mümkün. Buna rağmen en altta daktilo edilmiş haliyle de yer almıştır.