7 Oca 2010

103.dosya : THKP-C(Acilciler)’den DEVRİMCİ KAMUOYUNA DUYURU


POLİS İŞBİRLİKÇİSİ, İTİRAFÇI ENGİN ERKİNER ve

MİT AJANI İBRAHIM YALÇIN

İHBARLARINA DEVAM EDİYOR



Kin saikleriyle devrimci mücadelemize saldırılmaktadır. Siyasetin hiçbir ilke ve kuralına uymayan bu davranış, devrimci değildir. Böyle bir yönelimin sonu, kaçınılmaz olarak, hasmına karşı her şeyi mubah kılar.


İhbarcılık böyle başlar ve sürer.


İtirafçı Engin Erkiren ve şürekası MİT ajanı İbrahim Yalçı’nın devam eden ihbarcılıkları böyle gelişti.


Doğu Perinçek'i de aşan bu ihbarcılık, her türden erdemi ve ahlakı da çiğnedi. Aileleri, çocukları, polisten gizli kalması gereken her şeyi ihbar etmeye kadar yöneldi.


Muhatap alınmayacaktır.

Her kişi kendi seviyesini ifade eden davranışlarla var olur. Bu açıdan, belge ve kanıt olmaksınız, kişinin kendi imzasını taşıyan yazılı belge olmaksınız, hiç bir duyuma, söylenceye, üçüncü kişilerin onayını gerektiren iddiaya ve ölü konuşturmacılığına önem vermeyeceğiz.


Devrimci hareketi bu konuda bilgilendirirken de aynı tutarlılıkta devam edeceğiz.


Devrimci hareket, bu çirkin insanları öncelikle kendi cümleleriyle tanıdı; tek cümlede tanımdır bu.
Birinci cümle, Polis işbirlikçisi İtirafçı Engin Erkiner’e aittir;
“Emniyet kuvvetlerine yardım maksadıyla yakalandığım günün akşamı ve onu takip eden günde aşağıda sıralayacağım evleri bulmaları bakımından polise yardım ettim” (Engin Erkiner Polis İfadesi, s:16)



İkinci cümle; MİT ajanı İbrahim Yalçın’a aittir;

“Bir hafta sonraya gün kestik. (28 Ağustos 1986) ben, o günü MİT’e bildirdim. Çok sevindiler, başarılar vs. diyerek 150 bin TL’da paralarını alarak vedalaştık… Örgüt bittiği zaman, benim işim de bitecek. Artık devlet arkamda olacak hiçbir sıkıntım olmayacak. " ( İbrahim Yalçın İtirafnamesi s:9-10)


Tek cümleyle kişi kendini ancak bu kadar iyi tanımlayabilir. Bunun ötesinde, kişinin ailesini ve çocuklarını ahlaksızca konu etmenin etik bir yanı yoktur. Bu yol bizim yolumuz olmayacaktır.
Belge ve kanıtlarıyla bu kişilerin çehresine tanık olan devrimci hareket, bunlarla ilişkisini kendi kararıyla belirleyecektir.
Ortak ülkemizin demokrasi mücadelesinde örgütlü ve etkin yerimizi alma çabasına karşı, devlet uzantılı bu saldırılara karşı mücadelede, devrimci ilkelere bağlı kalacağız.

Bizleri getirmek istedikleri ve Türkiye devrimci hareketinin yakından bildiği Doğu Perinçek provokasyonlarına asla gelmeyeceğiz.

Bunu devrimci kamu oyununa deklare ediyoruz.
THKP-C(Acilciler)