7 Ağu 2010

18. DUYURU

THKP-C(Acilciler) Basın Açıklaması 
5 Ağustos 2010 / No: 18

HASAN YEŞİLOĞLU YOLDAŞ VEFAT ETTİ
HALKIMIZIN, YOLDAŞLARIN BAŞISAĞOLSUN
(1960 Antakya 5 Ağustos 2010)

Geçirdiği beyin kanamasıyla komaya düşen ve 23 günlük yaşam mücadelesinde bu gün 5 Ağustos 2010 tarihinde vefat eden Hasan Yeşiloğlu yoldaş, örgütümüz THKP-C (Acilciler)’in yiğit bir kadrosuydu. Devrimci mücadeleye ilk adımlarını örgütümüzle birlikte atan, bunu kapsadığı müstesna yeriyle devam ettiren yoldaş, 12 Eylül rejimine karşı her alanda yürüttüğü mücadeleyle de kararlıca sürdürmüştür.
1978-1979 kesitinde liseli bir öğrenci olarak devrimci mücadeleye başladı. Aynı dönemde, zindan yatarak direnişini sürdürdü. Liseli bir devrimci olmakla kalmadı, örgütlü bir militan ve bir kadro olarak siyasi mücadelenin orta yerinde 12 Eylül karanlığına karşı savaştı.
Bu mücadele 82 anayasasına karşı örgütün aldığı tutum yolunda da büyük emeklerle kendini ifade etti. 1982 Kasım döneminde örgüte yönelik operasyonlarda işkence ve zindan süreçlerinden geçti. Örgüt üyeliğinden hüküm aldı. Askeri mahkemelerde yargılandı askeri cezaevinde yattı. Bu kesitin en direngen kadrosuydu.
Hasan yeşiloğlu yoldaş, Acilci geleneğin bayrağını her alanda yükseklerde tutu; işkencede olduğu kadar Zindan sürecinde de dik durdu. Alnının akıyla girdiği zorlu tecrübeden, yine alnının akıyla çıktı. Yaşadığı tüm ekonomik zorluklara rağmen, örgütlü yaşamı, devrimci mücadele sürecini bir an bırakmadan yoluna devam etti. 
Hasan yoldaş, kararlı bir direnme örgütü olan örgütümüzün gururuydu. Dünü bu güne bağlayan demokrasi mücadelesinde aldığı yer bu gururun haklı tecellisiydi; bilinçli, kültürlü, örgütçü, bir halk insanı olarak halkının hakları için çarpan yüreğiyle hayatının son anına kadar mücadele etti.
Örgüt geleneğimizin, mücadelemizin yılmaz bir savaşçısı olarak devrimci mücadelesini noktalayan Hasan Yeşiloğlu yoldaş, şehitlerimiz arasında ebedi yerini aldı. Halkımızın ve tüm yoldaşların başı sağ olsun. Anısı mücadelemizde bir bayrak olarak yaşamaya devam edecektir.
THKP-C(Acilciler)
5 Ağustos 2010