7 Oca 2010

106.dosya : HASAN’A MASSAL VE BİR NOT



Demir Bilgin

17 Ekim 2009
Demir.bilgin@yahoo.dk



Demir Bilgin’in yazıları, Hasan adında birisini çok kızdırmışa benziyor. Tanımadığımız bu Hasan, önce seviyesiz iletilerle bizleri tehdit ediyor, küfür ediyor, daha sonra, son durağı olan “tenekeciler sitesinde” “Z. Alper” imzasıyla bana ve Faiz Cebiroğlu’na, sözüm ona, gereken ”dersi(!)” veriyor. Cahil yazıcı olduğu açık olan bu Hasan, ona anlatılan ya da gönderilen “yalan” ve “uydurmalarla" bir kez daha cehaletini sergiliyor.



Hasan kim, bilmiyoruz. Tek bildiğimiz, bizlere iki gün boyunca seviyesiz iletiler gönderen ve bizleri tehdit eden ilkel bir küfürbaz olduğudur. Muhatabımız değildir. Muhatabımız değildir; ama müsaadenizle, bu ilkel küfürbaza, bir Esope (Ezop) masalı gönderelim ki, belki aklı başına gelir:



KARTAL ile ALAKARGA



” Bir kartal, yüksek bir kayanın üzerinden çullanıp bir kuzuyu kapıvermiş. Onu görünce alakargaya da bir heves gelmiş: ’Ben yapmazmıyım sanki…Nem eksik? Ben de kuşum’ demiş. Hemen atılıp koca bir koça konmaz mı? Tırnakları büklüm büklüm yünlerine takılmış, bir türlü kurtaramamış, o öyle çırpına dursun, öteden çoban da: ’Buna ne oluyor’ diye bakarmış. Kalkıp gelmiş, tutup kanatlarının ucunu kesmiş, akşam olunca çocuklarına götürmüş. Çocuklar; ’bu ne kuşudur?’ diye sorunca, çoban: ’Benim bildiğim alakarga, ama kendisine sorarsan kartalım diyor’ demiş.”



İşte böyle Hasan efendi: Güçlülere, büyüklere öyküneyim dediniz mi, böyle olur haliniz. Demir Bilgin’i, Faiz Cebiroğlu’nu bilim dışı, ilkel küfürlerle, yalanlarla saldıralım, karalıyalım dediniz mi, böyle olur haliniz: Hem emekleriniz boşa gider, hem de herkesi kendinize güldürürsünüz!..