7 Oca 2010

142.dosya : BUNLAR BİZE ZARARDAN BAŞKA BİR ŞEY VERMEDİLER!





TKEP’li olduğunu söyleyen A.G. isimli bir arkadaştan mail aldık. Aldığımız maili ve resmi olduğu gibi yayınlıyoruz. Resimde sağ başta TKEP pankartı taşıyan Engin Erkiner. (THKP-C Acilciler Bloğu Yayın Kurulu)





Sizleri uzun zamandır takip ediyorum. Acilde ortaya çıkan sorunların önemli bir kısmında o günkü TKEP sorumluları rol oynadı. Bence Engin Erkiner’in TKEP’ e yamanmasının etkileri çoktur. Acili bölmek istediler ve bunu yaptıklarına inandılar. Sonra kuralsızca Engin Erkiner ile ilişki geliştirildi. Engin Erkiner’in polis tavrını duyuyorduk ama elimizde belge yoktu. Polis ifadesini sizler yayınladıktan sonra okuduk.
Bu tartışmaları okuyunca Acilden bize gelen tiplerin Avrupa da oynadıkları kimi rolleri yeniden düşünmeye başladık.TKEP, Türkiye de benzeri olmayan bir biçim de, sanki önceden kararı alınmış ve söndürülmüş bir köz gibi oldu. Bu sönmenin ardından TKEP’ i yaşatmaya dönük bir çabanın olmaması dehşet vericidir.

Acil tartışmalarını yakından takip eden bir çevre olarak İbrahim Yalçın’ın Engin Erkiner’in yanına TKEP’ e gelişi ile, yaşadığımız bu dağılma sürecinde, dün düşünemediğimiz ama bu gün MİT’in doğrudan doğruya rolünün olduğunu söylemek bizim için güç değildir. Bunlar bize zarardan başka bir şey vermediler.

A.G