7 Oca 2010

108.dosya: HAYDAR KILIÇ, SENİ BENDE TANIYORUM!


Ömer gazel
Ekim 2009


Evet, Haydar Kılıç’ı iyi tanırım. 12 Eylül döneminde Mamak cezaevinde yatan tüm Acilci arkadaşlarda bu zatı iyi tanır. Poliste bir tokat bile yemeden çözülen İdris Köylü’nün, cezaevinde kurmaya çalıştığı “Devrimci Cephe” örgütünün yılmaz savaşçılarından birisi olarak yakalanmış ve Mamak cezaevine gelmişti. O da, Poliste tek bir tokat bile yemeyenlerdendir. Adının “Öncü Savaşçı Haydar”a çıkması esprisi de; Çorum Alaca da Polis ile birlikte köy köy dolaşarak, “ öncü savaşını başlatıyoruz, örgütün silaha ihtiyacı var” diyerek, bir çok köylüyü yakalatıp, işkenceden geçirtmesindendir.

Haydar Kılıç’ın tüm “devrimci” siyasal geçmişi bu kadardır. Ayrıca Acil örgütü ile hiçbir zaman siyasal bir ilişkisi olmamıştır. “Öncü savaşçı Haydar” bu gün karşımıza Çakma Acilci olarak çıkmıştır.

İşin ilginç tarafı, Haydar Kılıç cezaevinden çıktıktan sonra da (polis ile pazarlığın sonucunda çok kısa bir süre yatmıştır) hiçbir devrimci siyasal çalışma içerisinde yer almamıştır. CHP- SHP gibi partiler içerisinde rantiye kovalamıştır.

Haydar Kılıç’ı tanıyan pek çok arkadaş vardır. Kişiliği ile ilgili olumlu söyleme sahip (Kendisi gibi itirafçı-rantiyeci- ciğeri beş para etmeyenlerin dışında) tek bir kişi çıksın, özür dilemeye hazırım.

Aslında bu gün Haydar Kılıç ve benzerlerine kızmamak gerek. Onlar görevlerini en iyi bir şekilde yapma çabasındalar. Yazı başına prim aldıkları kesin. Asıl suçlular o süreçte bu şerefsizlere yaşam hakkı tanıyan sorumlulardır. İkinci olarak da o sürecin tanığı olup bu gün susmayı tercih eden arkadaşlardır.

Evet, susan arkadaşlar; Yıllarca cezaevlerinde yattınız, işkenceler gördünüz, en ağır bedelleri ödediniz. Yanı başınızda yoldaşlarınız şehit düştü.

Bu tarih hepimizin tarihidir. Bu gün neden tarihinize küfür edilmesine sessiz kalıyorsunuz?

Engin Erkiner denen itirafçıyı cezaevinde “ cezalandırmak için” M. Ural’a baskı yapan arkadaşlar, bugün nerdesiniz?

1986 kongresinde Polis tarafından satın alındığı kanıtlanmış, kendi el yazısı ile bunu itiraf etmiş olan Ajan İbrahim Yalçın için “cezalandırmamak için” tavır koyan, M.Ural’a karşı tavır geliştiren siz arkadaşlar, bugün neredesiniz?

Tamam, bu gün yan yana olmayabiliriz ama, söz konusu olan bizim ortak geçmişimizdir. Hani oturduğumuzda övünçle sohbet konusu yaptığımız tarihimizdir.

Son olarak da Devrimci demokrat kamuoyuna seslenmek istiyorum;

Daha ne bekliyorsunuz. Belgelerle bu şahısların ihanetleri kanıtlanmıştır.(Bunlar arşivde var olan belgelerle kanıtlanmıştır ve arşiv isteyen her devrimciye açıktır.) Bunların devrimcilikle- demokratlıkla bir alakaları yoktur. Dertleri de yoktur. M. Ural’a ve onun şahsında Acil hareketinin tarihine yönelik iddiaları yalan dolandan başka bir şey değildir.

Bu devrim kaçkınlarına tavır almak sizlerinde görevi değimlidir?



Evet Haydar Kılıç’ı tanıyorum. Öner Arkadaşın da yazdığı gibi yerini bulmuş. Bunların yeni bir örgüt kurdukları kesin. İtirafcı-Ajan ve Provokatörlerden oluşan, hedefinde devrimci- demokratların olduğu bir örgüt! Ama unutulmaması lazım; rüzgar her zaman aynı yönden esmez!