7 Oca 2010

DUYURU : FİLİSTİN HALKININ ESİR LİDERİ AHMET SAADAT’a ÖZGÜRLÜK









THKP-C(Acilciler) Basın Açıklaması
15 Ocak 2010 / No:5


Filistin halkının kurtuluş mücadelesinde en önemli direniş mevzilerinden biri olan FHKC ve liderliği, kurulduğu günden bu yana emperyalist Siyonist baskılara karşı mücadelede bayrak olmuşlardır. Bölge saflaşmasındaki haklı bir savaşın sahipleri olarak Filistin halkı ve onun siyasal temsilcileri, ülkemiz devrimci hareketinde özel bir yer teşkil eder.

Emperyalist ülkeler 2. Dünya harbinin kefaretini bölge halklarına ve özellikle de Filistin halkına fatura edince, İsrail devleti kendisine ait olmayan topraklarda inşa edilmiş oldu. O günden bu yana Filistin halkı dayatmalar ve işgal karşısında, topraklarını ve onurunu korumak için en gözde değerlerini feda etmekten geri kalmadı. Bu süreçte FHKC’nin tartışılmaz bir yeri olduğunu dost düşman herkes bilir. Bu anlamda fedakarlık ve direniş bayrağı, elden ele FHKC liderlerince taşınmıştır; Dr. George Habbaş’tan, Abu Ali Mustafa’ya, Ahmet Saadat’a kadar bu süreç bu güne gelmiştir.

Ortadoğu da projelendirilmek istenen emperyalist politikaların hayata geçirilme çabaları gündeme geldiğinde, bölge gericiliği ve İsrail Siyonizmi aynı mevzide Filistin halkına karşı hain tuzaklar kurmuştur. Bunun sonucu, katliamlar, komplolar, yargısız infazlar, sürgünler, ölümcül kuşatmalar birbirini takip etmiştir. FHKC genel sekreteri Ahmet Saadat yoldaşta böylesi bir sürecin komplosuyla 15 Ocak 2001 tarihinde, Filistin’in Ramallah kentinde esir alınmıştır. Bu esarette Filistin özerk bölge yönetiminin rolü, ortaya çıkan sorunun en üzücü yanını teşkil etmiştir. Gerici yönetimler, İsrail’le el ele vererek direnme kahramanlarını tutsak almıştır. Filistin halkının efsanevi liderler gurubundan olan FHKC lideri Ahmet Saadat’ın tutuklanışı, gerçekte bir kez daha Filistin halkının iradesine vurulan bir gem gibidir. Bu tutsaklık bölgemiz devrimci hareketine indirilmiş bir darbe ve verilmiş bir gözdağıdır.

Bu acı anının 9. yıl dönümünde Türkiye devrimcileri ve THKP-C (Acilciler) adına, İsrail’in Siyonist baskı politikalarını ve katliamcı girişimlerini protesto ettiğimizi ilan ederiz. Filistin halkının direnme mücadelesine on yıllardır göstermekte olduğumuz desteği bir kez daha ve güçlüce dile getiririz.

FHKC genel sekreteri Ahmed Saadat’a özgürlük mücadelesinde yanınızda olduğumuzu ilan ederiz.

THKP-C (Acilciler)

Dış ilişkiler bürosu




MAİL OLARAK GELEN MESAJ: