7 Oca 2010

ATAK DERGİSİ TEKEL DİRENİŞİNİN YANINDA


Ayrı Varlık Blogu notu:

ATAK bir siyasi iradedir. ATAK, on yılların birikiminden süzülerek bu güne gelmiş, CEPHE dergisiyle başlayan ve buraya kararlıca, direnerek gelen siyasi bir duruşu bayrağıdır. Bu bayrağın alt yapısı on yılların birikimleriyle oluşan siyasal yönelimidir; ortak ülke algısıyla, her türden milliyetçiliğe karşı, farklılıklarımızın demokrasi talebini ikame etme amacıdır. Bu mücadelenin bayrağı altında yürüyenler, demokrasi için her alanda tüm güçleriyle yerlerini iki kuşaktır almaktadırlar. İşkenceler, zindanlar sürgünler ilticacılık gibi zorlu geçitlere karşı halkın çıkarını savunanlardır.

Bu mücadele, gerici devlete, bu devletin her boy ve soydan kuklalarına karşı demokrasi için verilen bir mücüdeledir. Ayrı Varlık Blogu çalışanları bu mücadelenin isimsiz, sesiz sitemsiz kahramanlarıyla onurludur.

Bir devlet politikası olarak uygulanan ve AKP hükümeti döneminde hız kazanan özelleştirmeler kapsamında işyerleri özelleştirilen ve işten çıkarılan TEKEL işçileri iki ayı aşkın bir süredir Ankara’da direniş halindeler. Tüm bu süre boyunca hükümetin geri adım atmamakta diretmesi sonucu direniş her geçen gün halklaşarak sürmekte.


Bu anlamda TEKEL direnişinin başarıya ulaşması noktasında KESK, DİSK, TÜRK-İŞ ve Kamu-Sen konfederasyonlarının ortak kararıyla 20-21 Şubat tarihlerinde ülke genelinden sağlanan katılımla Ankara'da miting ve oturma eylemi gerçekleştirildi. Ne var ki kararda imzaları olmasına rağmen, TÜRK-İŞ ve Kamu-Sen’in eyleme katılımının çok düşük olduğu gözlendi.

Türkiye’nin tüm kentlerinden gelen işyeri temsilcileri ve direniş destekçisi demokrasi güçleri içerisinde Demokrasi ve Özgürlük Yolunda ATAK DERGİSİ, “TEKEL DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ! YAŞASIN HALKLAŞAN İŞÇİ SINIFI!” pankartı arkasında kızıl bayraklarıyla yerini alarak direnişe destek verdi.

20 Şubat 2010 tarihinde Ankara Kurtuluş Parkı önünde toplanan onbinlerce insan, kortejler oluşturarak TEKEL işçileriyle dayanışmayı ifade eden sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca ATAK kortejinden, “Yaşasın Halklaşan İşçi Sınıfı”, “Anadolu Halkları Sıklaştırın Safları”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Tekel İşçisi Yalnız Değildir” sloganları yankılandı.

Kurtuluş Parkının önünden TEKEL işçilerinin direniş çadırlarının bulunduğu Sakarya caddesine kadar sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Sakarya caddesinde direniş çadırlarına yakın bir yerde onbinlerce insanın tek bir ağızdan yükselttiği ortak sloganlar, marşlar ve halaylarla devam etti.

Direniş çadırlarının gezildiği, söyleşilerin yapıldığı, türkülerin söylendiği ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği oturma eylemi, 21 Şubat tarihinde sona erdi.



Atak/Haber Merkezi

21/02/2010