7 Oca 2010

141.dosya : THKP-C(Acilciler) Basın Açıklaması



31 Aralık 2009 / No:4

Yeni Yılda
Örgütlü Güç Olalım
Başarılarımızı Kalıcı Kılalım


On yılların çetin yaşam zorlukları, adaletsizlikleri, darbeci hukuksuzluğuyla üst üste binen ekonomik, sosyal ve siyasal baskılara karşı varlık mücadelesi yürüten halklarımız, yeni yılında yine egemen güçlerden akıl almaz dayatmaların işaretini almaktadır. Yeni yıl bu işaretlerin dayanılmaz kaygıları altında, karanlık bir sürecin işareti haline gelmiştir.


Geçmiş yıllarımızı zehir edenler, yeni yıllarımıza da zehir katmak için kollarını sıvamış bulunmaktadırlar. Verdikleri hiçbir sözde durmayanların gelecek için verebilecekleri hiçbir söz inandırıcı olmayacaktır. Bu bir kaostur ve bunu her yıl derinleştirerek devam ettirenler hükümranlıklarını insafsızca sürdürme çabasındadırlar. Devlet bu süreçte halkın vergileriyle güçlendikçe halkın karşıtlarına etkinlik sağlamanın bir aracı olmaktan başka bir işlev göstermemektedir. Bu bir çürümedir, bu bir haksız taraf tutmaktır. Bu halkın kendi gücünü sömürerek halka karşı silah doğrultmaktır. Geçen yılın tüm kaygıları, yeni yılımızı bu günden esir almaya hazırlanmıştır.


Umutların, özlem ve beklentilerin yeni yılda gerçekleşme ihtimalini yok eden bu gerçeklerin kasveti ve girdaplarına karşı direnmekten başka bir şansımız kalmamıştır. Yaşamımıza, gelecek umutlarımıza ve genç kuşaklarımıza dayatılan kaygı verici denklemler sona erdirmek için tek yolu kalmıştır; o da hak ve taleplerimiz için direnmektir. Demokrasi için, özgürlük için direnmektir… ( DEVAMI..... )


Bu nedenle, haklı taleplerimizin arkasında dik durmakla yükümlüyüz. Bu bir umuttur, bu bir gelecektir. Bunun için kararlı bir siyasi irade ve örgütlü bir güç olma yükümlülüğüyle karşı karşıyayız. Umutsuzluğu, kaosu ve kimlik bunalımlarımızı sona erdirmek için, demokrasi ve özgürlük taleplerimizin ikame etmek için daha çok örgütlü ve daha çok kararlı olmalıyız.


Yeni yılı karanlık bir eski yıla aday kılanlara karşı bir umut ikamesi yılı haline getirmemizin yolu buradan geçiyor; örgütlü ve kararlı bir siyasi iradeyle direnmekten geçiyor.


THKP-C(Acilciler) on yılların demokrasi mücadele süreçlerinden geçerek bu güne gelişinde varlık nedeni olan halkımızın çıkarları, özgürlük ve demokrasi ihtiyacı uğruna mücadelede, yeni yılda da kararlıca yürüyecektir.


Bu uğurda işkencelere, zindanlara, mültecilik koşullara meydan okuyarak yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Bu yolda sunulabilecek en büyük özverileri, şehitler vererek gösterdik. Bunu sürdürmekte de kararlıyız.


Örgütlü güç olalım, başarılarımızı kalıcı kılalım, THKP-C(Acilciler)’in saflarında demokrasi, insan hakları ve hukuk mücadelesini yükseltelim.

Yeni yılımızı umutların gerçekleşti yıl olarak inşa edelim…

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi–Cephesi (Acilciler) adına, ortak ülkemiz halklarına yeni yıl kutlama mesajını iletirim.

THKP-C(Acilciler)
Genel sekreteri
Mihrac Ural
31 Aralık 2009