7 Oca 2010

THKP-C(Acilciler) Basın Açıklaması




5 Mart 2010 / No: 11
AVRUPA'DA
PKK'ya YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ

THKP-C (Acilciler)
Genel Sekreteri

Mihrac Ural

Uzun süredir hazırlığı süren kirli bir plan, bölüm bölüm sahnelenmektedir. PKK'ya ve Kürt halkının tüm etkinliklerine, değerlerine ağır bir saldırı başlamış bulunmaktadır.

Uzun bir süredir, ABD-Türkiye istihbarat teşkilatları arasında sinsice süren hazırlıklar, Kürt halkının özgürlük mücadelesine ait siyasal, kültürel, medya ve etkinliklerini tasfiye etmek üzere, düğmeye basılmıştır.

Bu saldırıların önemli bir ayağı Avrupa'dadır. Avrupa'nın "demokrasisi" bu menfur girişimlerle çirkin suratını sergilemiştir; Yasal yayıncılığıyla bilinen Roj TV ve diğer medya etkinliklerine yapılan baskılar ve tutuklamaların arka arkaya dayatılması bundan başka bir şey değildir.

Bu baskılara malum medya, malum kaynakların karalamalarıyla da eşlik etmeye başlamıştır. Devrimci güçlere yönelik karalama kampanyasının bir ayağı da 12 Eylül rejimi ağzıyla, Özel Harp Dairesi ve kuklalarınca sergilenmeye devam edilmekte olup; kaçakçılık, adam öldürme gibi kıymeti kendinden menkul iddialar, pervasızca ortaya atılmaya başlamıştır. Bu noktada bizlere yönelik karalamaların da aynı kaynaktan MİT ajanı İbrahim Yalçın ve İtirafçı Engin Erkiner tarafından yapılıyor olması hiçte tesadüf değildir. Zamanlama ve ortak ağız, kaynağın da ortak olduğunu göstermeye yeterlidir.

Ülkemizin bir iç sorunu olan Kürt sorununda tıkanan, kaoslara düşen iktidarlar, "demokratik açılım"ı yerle bir eden bahaneleri ve kaçışlarına, Avrupa'dan gelen destekle yeni katkılar bulmuştur. Bu çabalar, Kürt halkına yönelik olduğu kadar ülkemiz farklılıklarına da bir göz dağıdır.

Baskıların tırmanacağını gösteren işaretler daha güçlüce belirmiştir. Yakın zamanda daha da kapsamlı saldırılara tanık olacağız. Avrupa sahasındaki bu saldırılara, bölgemiz Ortadoğu'da da devam edileceği tehlikesi belirmektedir. Bu da ortak ülkemizin özgürlük ve demokrasi hareketlerine karşı oluşan uluslararası komploya önemli bir işarettir.

Komplo ve yıldırma politikaları, özgürlük ve demokrasi mücadelesini, bunu tüm zorluk ve özverilere rağmen kararlıca sürdürenlerin iradesini, yer yüzündeki hiç bir güç kıramayacaktır. Kürt halk gerçeği ve bu halkın kararlı siyasal iradesi bu saldırılardan da başı dik çıkacaktır.

Örgütümüz, PKK'ya ve dolayısıyla Kürt halkına yönelen baskılara karşı protestosunu ilan eder. Bir kez daha Kürt halkıyla omuz omuza olduğumuzu bildiririz.