7 Oca 2010

145.dosya : BİZ ACİLCİLER YAZISININ İÇERİĞİNDE NE VARDI?



Biz acilciler yazısı kıyametleri kopardı.


Yazıda ne vardı?


Bakalım…



Acil tarihi direniş ve mücadele tarihidir deniyor.

Acilciler, birikimli, inançlı ve kararlı devrimcilerdir deniyor.

Acilciler farklıydı, kenetlenmiş bir yumruk gibiydi deniyor.

Acil örgütü adam gibi bir örgüt olarak siyaset sahnesinde yer aldı, deniyor.

Bir kaç soytarının bu onurlu tarihi kirletmesine, şaibe altında bırakmasına izin vermeyeceğiz deniyor.

Acil bir siyasal gelenektir, yaşama bakış alternatifidir, bir mücadele dinamiğidir deniyor.

Yenilenen süreçle, kendini yenileyerek var olmaya, Türkiye halklarını kucaklamaya ve mücadeleye devam edecektir, deniyor. Acil örgütü hakkında onursuzca saldırılarda bulunanlar, Acilci değil deniyor…

Acilciler kendi tarihsel süreçlerini, kendileri değerlendirir ve kararlarını kendileri verirler. Hatalarını kendileri görür, kendileri aşarlar. Doğrularını kendileri işler,kendileri geliştirirler,deniyor.

Kim Acilin tarihe zarar verir ise, karşısında yeniden yumruklaşan, Acilcileri bulacaktır, deniyor.

Acil hareketi, bir siyasal gelenek olarak, demokrasi mücadelesinde ki yerini, değişen dünya ve Türkiye koşullarına göre, yeni baştan alacaktır. Çapsız, ilkesiz ve seviyesiz tartışmaları geride bırakarak, yüzünü mücadeleye dönerek, bir Türkiye hareketi olarak hak ettiği yerde olacaktır, deniyor…



Yazının genel olarak içeriği bu ve vurgusu tarihsel sürece ilişkin yapılan tartışmalara dönük.

Bu yazı da Acil hareketinin tarihine sahip çıkış var ve bu tarihin nasıl oluştuğu noktası belirgin olarak ortaya konularak gereksiz tartışmalarla bu tarihin yıpratılmaması istenmektedir.

Bu yazıda Acilcilerin kendi tarihsel süreçlerini kendilerinin değerlendireceği, hatalarını kendilerinin göreceği ve kendilerinin bu hataları aşacağı ifade edilmekte. Acil hareketinin değişen süreçteki misyonunun demokrasi mücadelesi olduğu ve bunun içinde yeterli tarihsel birikiminin olduğu ve bir Türkiye hareketi olduğu açıkça belirtilmektedir.



Biz Acilciler yazısı, içerik olarak Acilin tarihsel sürecini sahiplenmeye ve Acil tarihinin şaibe altında bırakılmasına izin verilmemesini isteyen bir yazıdır.

Bu yazıya Acil hareketi içerisinde tarihin her hangi bir döneminde, bir biçimde yer almış her devrimcinin gözü kapalı imza atması gerektiğini düşünüyorum. Bu gün hangi siyasal yaklaşım içerisinde olursa olsun, dününü sahiplenme adına dürüstlük gösteren her insanın böylesi bir yazının altında imzasının olması, sadece onur vermelidir.

Bu yazıda taraf yalnızca Acil hareketinin tarihidir.

Bu yazı bir tarafa ait olan, birilerini kollamaya çalışan veya,birilerine kalkan oluşturan bir yazı değildir.

O zaman bu kadar telaş nedendir….

Yazının altındaki isimler… Hemen her isim Acil örgütü davasından bedel ödemiş, adı bir dönem Acil hareketi ile anılmış isimlerdir. Bir tane yeni bir isim var mıdır ki, polise sunuluyor olsun?

Ben kendi adımı açıkça orta yere koyarak, Acil hareketinin tarihini her fırsatta savunacağımı alenen ilan ediyorum. Bu tarih benim tarihimdir. Bu tarih benim kimliğimdir.



Ö.ÖDEMİŞ