7 Oca 2010

18.dosya : İkinci Kuşak Ergenekon’u Tanımak


Yeni modülleri kimlerden oluşacak. Bunun için çok ihtimal var. Önemli olan tüm ihtimalleri göz önüne alarak bu süreci şimdiden takip etmek gerek.



Yoksa ipin ucu bir kez daha kaçacak ve yine karşımıza bir buzdağı çıkacak. Yine şaşıracak ve yine dövüneceğiz. Benim önerim bu günden, yalnızca geçmiş Ergenekonları değil gelecekleri de yazmaya başlayalım.


Unutulmamalıdır devlet, derin devletsiz olamaz.

Yarın için önlem alalım.



Derin devlete öbek öbek akan eski solcuları takip edelim.




Bedreddin Mahir
Bedredddin.mahir@gmail.com
26 Ağustos 2008





Herkes Ergenekon’un dünü ve bu günüyle ilgili çok şey yazdı. Bu sütunlardan ben de sizlerle görüşlerimi paylaştım. Bununla kalmadım, ABD'nin bölgemiz için ürettiği "Yaratıcı Anarşi"nin bu çetelerle ortak ülkemizin başına ne tür belalar örgütlediğine dikkat çektim.



Ergenekon çetesi derin devletin bir maşasıdır dedim. Derin devlet tabi ki, soyut bir söylemdir onu var olacağı fiili etken bir araçla kendini ifade edecektir. Bu da Ergenekon gibi araçlardır. Bu noktada Ergenekon soruşturması ve bunun derinleştirilip sonuna kadar gidilmesi olayı üzerinde durmak önem taşır. Bu önem bu öbekler üzerine gitmekle kalınmamalıdır, sivil toplum etkinlikleri dahil bu girişimleri yükselterek, zamana yayılmış gevşekliklerin önüne de geçerek yakın takiple kamuoyunu bilgilendirmek gereklidir. Ancak bu çabalar da yeterli değildir.



Önerim, dünü ve bugünüyle bu tür derin devlet araçları kadar, bu araçların yeni şekillenmekte olan modülleriyle de ilgilenmenin gerekli olduğu ve bununla ilgili adımların atılmasıdır. Yani bu günden, yeniden şekillenmeye başlayan Ergenekoncularla ilgili dikkat çekmek isterim.



Bunun için de bir iki cümle kurmak istiyorum. Bilineceği gibi bu tür ülkelerde devlet, derin devletsiz olamaz. Bir biçimde bunu örgütler, her gerektiğinde de yeniden örgütler. Eski kuşak atılır yeni kuşak gelir. Bu gün bu kabuk değişiminin, bölgemizdeki gelişmelere paralel olarak gerçekleştiğini de belirlemek gerek. Bölgemizi yakından takip edenler, Dünyadaki olayları, güçler dengesinin yeniden düzenlenişlerini, bölgemizde ve yakın çevremizde gelişen olayların yönelimlerini doğru algıladığımızda bu değişimi fark etmek zor olmayacaktır. Dünya ve bölgemiz yeniden içsel bir düzenleniş sürecine girmiştir. Derin devletlerde buna ayak uyduracak, yeni kuşaklar örgütleyecek, yeni yöntemlerle kirli amaçlarını icra etme hazırlığı içinde olacaktır.



Yeni modülleri kimlerden oluşacak. Bunun için çok ihtimal var. Önemli olan tüm ihtimalleri göz önüne alarak bu süreci şimdiden takip etmek



Yoksa ipin ucu bir kez daha kaçacak ve yine karşımıza bir buzdağı çarpacak. Yine şaşıracak ve yine dövüneceğiz. Önerim bu günden, yalnızca geçmiş Ergenekonları değil gelecekleri de yazmaya başlayalım.



Bunun için en azından bildiğimiz alanla ilgili sızıntıları takip edelim. Sol içinden öbek öbek kopan milliyetçeler bu işe nasıl soyunduklarını izleyelim. bu konuda http://mirural.blogspot.com/ da işaretler eden yazalar aktarılmaktadır.



Hepimiz gelecek kuşak Gladioları, Ergenekonları takip etme gibi bir sorumluluğu taşımalıyız. İyi izlenmiş, büyümeden başı ezilmiş derin devletler, özgürlük ve demokrasiyi daha açık olacaktır. Halklarımızın kendi coğrafyasında güvenli ve barışçıl yaşamı için, ortak ülkemizin ihtiyacı da budur.