31 Ağu 2010

BASIN AÇIKLAMASI


KAOS İÇİN YALAN HABER

Mihrac Ural
Basın Açıklaması

31 Ağustos 2010

Alevilere karşı düşmanlığıyla bilinen Bugün Gazetesi ve Zaman Gazetesi 31 Ağustos 2010 tarihli bir asparagas haberle adımı anmıştır.
Ortaya attığı “Kaos için Alevilere suikast” iddiası tam anlamıyla can çekişen AKP yönetiminin özel harp dairesi kulislerinde oluşturulmuş bir yalandır. Bu tür yalanlar Alevi toplumunun yüzyıllardır uğradığı haksızlıklara yenilerini eklemek, referandumda tek vücut olacak tutumlarını parçalamak amacına yöneliktir.
Öncelikle, Mihrac Ural alevi kökenli bir devrimcidir. Alevi kökenli olması bir yana, Türkiye devrimci mücadele tarihinin tüm kesitlerinde Alevileri ilerlemeden yana, demokrasi ve özgürlükten yana güçler olarak devrimcilerin dayandığı ana kitle olarak görür.
İnsan sevgisi ve kültürüyle bütünleşmiş Alevilerin tarih indindeki bu ileri tutumuna karşı, maruz kaldıkları tüm provokasyonların devletten geldiği belgeleriyle, kanıtlarıyla açıktır; Çorum, Maraş, Sivas katliamları ve porvokatörleri bellidir. Bundan sonra da Aleviler üzerinde oynanacak her oyunun arka planında, devlet ve onun güvenlik güçleri ve idarecilerinden başkası olmayacaktır.
İkincisi; Mihrac Ural ve düşünce arkadaşları insana yönelik her türden şiddete karşıdırlar. Birey olarak, siyasal kültür olarak kadim Alevi dedeleri (Şeyhleri) ocağında şekillenmiştir. Bir Alevi olarak da Devrimci mücadele tarihinin hiçbir kesitinde insana karşı şiddeti tasvip etmemiştir.
Mihrac Ural ve düşünce arkadaşları Alevi kültürünün temel direği olan insana sevgiyi esas alan bir siyasal perspektife bağlıdır. Demokrasi mücadelesindeki yerlerini de bu zemin üzerinde oluşturmuştur. Bu zeminde tüm Alevi liderleri. arada hiçbir tanışıklık olmasa da İnsani ve siyasi mücadelede Mihrac Ural ve arkadaşlarının can dostlarıdır.
Üçüncüsü; Bu tür yalan ve sansasyon haberlerin tek amacı kaostur. Alevilerin Kaflarını bulandırmaktır. Bu konuda muhbir şebekeleri özel Harp Dairesi denetiminde akıl almaz yalanlarla ortalığı karıştırmak için çırpınmaktadır. Bunlar muhbir şebekeleri de bellidir.
Dördüncüsü; Mihrac Ural ve düşünce arkadaşları, Alevilerin hak arayışının gönüllü erleridir. Bu konuda yazılarıyla, destek çağrılarıyla Alevilerin haklı demokratik taleplerinin özgürlüklerinin kararlı savunucularıdır.
Beşincisi; “Yaratıcı Anarşi” bir derin devlet yöntemidir. Toplumda kaos yaratmak için ünlü insanları toplumun sevdiği liderleri tasfiyeyi ve buradan toplumda kaos yaratmayı temel alır. Komşumuz Lübnan’da Başbakan Refik el haririnin katledilmesi gibi. Bu yöntemler İsrail ve ABD’nin imzasını taşırlar.Böylesi kirli oyunlar, Bugün Gazetesi gibi gerici  basın yoluyla servis yapılıp arkası getirilen oyunlardır. Bu oyunları kurgulayan ve sahneleyen sadece derin devlettir. Buna da dikkat edilmesi gerekmektedir.
Bugün Gazetesi ve Zaman Gazetesi kendi ırkçı-gerici yayın politikalarının kaoslarını, çıkışsızlıklarını böylesi yalan haberlerle çözüme telaşındadır. Ancak yalanın ipi kısadır. Okurlarına saygısı olmayan bu tür marjinal gazetelerin, halkın vicdanında binlerce kez mahkum olmuş çirkinlikleri, onların yüzüne tutulacak en iyi aynadır.
Bu haberi yapanları küçümsüyorum, çirkin amaçlarına, gelenek haline getirdikleri karanlık amaçlarına lanet etmekle yetiniyorum.