25 Eyl 2010

CEVDET KILIÇ YOLDAŞ (CAFER) MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR


24 Eylül 1998 genç yaşta aramızdan ayrıldı. 36’sındaydı ömrün, sessiz sitemsiz özverilerle demokrasi mücadelesinde, Filistin halkıyla dayanışmada görevini yerine getirdi. Antaka/ Ayn Camus köyünün ülkemiz devrimci hareketine kazandırdığı onlarca militan ve kadrodan biriydi. Bu köyde ekilen devrimci  emekler her alanda ve her düzeyde sonuçlar verdi. Cevdet Kılıç yoldaş bunlardan biriydi. 
Fotoğraflar; Bassit, Parti Okulundan çıkan cenaze kortejini gösteriyor 24 eylül 1998.  

ALİ BABASININ YOLUNDA

Ali, Cevdet Kılıç (Cafer) yoldaşın oğlu, babasının yolunda, şehit yoldaşlar arasında elinde babasının fotoğrafıyla, mücadeleye devam diyor…

 Mihrac Ural
24 Eylül 2010
Alttaki fotoğraf lise çağında Cevdet Kılıç yoldaşın oğlu Ali’yi gösteriyor. Babası vefat ettiğinde Küçücük bir çocuktu. Yoldaşımın oğlu, benim oğlum; evimde, çocuklarımla birlikte büyüyor. Liseye geldi. Pırıl pırıl bir genç, babasının mücadele yolunda olma çabasıyla, daha da yüksek okullar okuyarak yoluna devam edecek. Bu benim boynunun borcu, örgütümün yoldaşlarımın yükümlülüğüdür.
Zoru paylaşa paylaşa, geldik bu güne. Zorulklardan geçerek, ülkemiz ve halkımız için hiçbir özveriden kaçınmadan geldik bu güne. Kirlilikle  mücadele ettik, ailelerimizi de çocuklarımızı da bu yolda mücadele için eğittik. Dünümüz ne ise yarınımız da aynı yolda daha da güçlü olması için emek verdik. Sonuçları da burada.
Cevdat Kılıç yoldaş’ın anısı gibi, tüm yoldaşların anısını geride bıraktıkları değerleri koruduk, bunu ilke edindik. Mücadeleye katmak için eğittik, görevimizi hakkıyla yerine getirdik. Cafer yoldaş sen rahat uyu, biz buradayız…