15 Tem 2011

THKP-C (Acilciler) Duyuru no: 31 KUTLAMA MESAJI

THKP-C (Acilciler) Basın Açıklaması  
14 Temmuz 2011 / No: 31

KUTLAMA MESAJI

Demokratik Toplum Kongresi Başkanlığına:

Değerli arkadaşlar,

Bu gün 14 Temmuz 2011 tarihi itibariyle, daha ileri bir demokrasi için ilan etmiş olduğunuz Demokratik Özerklik, sadece Kürt halkı için değil bu topraklarda yaşayan tüm farklılıklarımız adına nitelikli bir tarihi adımdır. Bu adım, yüzyılların içinden çıkıp gelmiş halklarımızın özgürlük mücadelesinin, 21. Yy’da kendini tanımlayan demokratik hak ve taleplerin tecellisidir.
“Demokratik Özerklik” ilanı, Osmanlıdan çıkıp gelmiş haliyle Cumhuriyetin, tek boyutlu milliyetçilikten muzdarip çıkışsızlığını, kaos ve kimlik bunalımlarını mümkün olan en barışçıl tarzda aşmanın yol haritasıdır. Bu adım, bölücülüğün kaynağı olan tek boyutlu milliyetçiliğe karşı barış içinde bir arada yaşama azim ve gücümüzü kuvvetlendiren bir adımdır. Toparlayıcıdır. Kirli amaçlarla zorlanan, özel harp dairesi ve derin devletin at gözlüklü akıllarıyla kışkırtılan kirli savaşa da son verecek bir adımdır.
Şahsım ve örgütüm adına, öncelikle Kürt halkını tebrik ediyorum; yüzyılların ölüm kalım denklemleriyle, acı ve zorluklarıyla, en yüksek özverilerle yürüyen mücadelenin Demokratik Özerklik’le taçlanışını geriye götürecek yeryüzünde hiçbir kudretin olmadığını belirtmek isterim. Bu aynı zamanda arkasında halkın durduğu haklı bir davanın er ya da geç zafer kazanacağının da açık bir ifadesidir.
Şahsım ve örgütüm adına, Demokratik Toplum Kongresi’ne tebriklerimizi iletiyorum; Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla, bilinçle, olgunlukla her türden despotluğa karşı savunarak Demokratik Özerklik kararını almaya kadar yükselten, isimli - isimsiz tüm kahramanlarını selamlıyoruz.
Şahsım ve Örgütüm adına, Başkan Öcalan’ı kutluyorum; Bu ülkenin demokratik açılımlarının en önemli şansı Kürt halk liderinin bu mücadeleye sunduğu özveri ve bir bilge olgunluğuyla yönlendirmesinin anlamlı yerine saygımızı iletiyorum.
Şahsım ve örgütüm adına, bu uğurda şehit düşen tüm gerillaları, en küçük ve en büyük katkısıyla isimli-isimsiz tüm şehit kahramanları ve mücadelenin kazanılıp sonuçlarının korunmasında kararlılığını hiç bir zaman yitirmeyen özgürlük savaşçılarını selamlıyor, başarılar diliyorum.
Bu mücadelede her zaman olduğu gibi yanınızda olduğumu bir kez daha ilan ediyorum.

Mihrac Ural
THKP-C (Acilciler) Genel Sekreteri
14 Temmuz 2011

İBRAHİM ÖZBODUR ÖLÜMSÜZDÜR

Mihrac Ural

7 Temmuz 2011

İbrahim Özbodur. Adana / Kocavezir 1964 - 7 Temmuz 1982 Antakya cezaevi.
Adana Kocavezir’in yılmaz devrimcisi.

 Onurlu tarihi direniş örgütü THKP-C(Acilciler)’in yılmaz savaşçısı.

12 Eylül karanlık rejime karşı direnişin ölümsüz insanı. Bu örgütün dünden bu güne gelen değerleri içinde hepimizin pusulası olan mücadelen, bu örgüte gönül vermiş, doğruları arkasında dik duranlara bir ışıktır. Seni örgütümüzün ölümsüz değerleri arasında bir meşale gibi taşımaya devam ediyoruz.