30 Nis 2010

DUYURU 2010-15 / 1MAYIS 2010

THKP-C(Acilciler) Basın Açıklaması
1 Mayıs 2010 / No: 15
1MAYIS
 DAHA ÇOK DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN…
1 Mayıs bayramı, ülkemizde büyük acıların çekildiği, büyük bedellerin ödendiği bir gündür. Bu gün coşku kadar gerginliğin, tedirginliğin gün haline dönüştürülmüştür. Kutlamaları kanlı baskınlarla dağıtılan, kutlama meydanları yasaklı haline getirilen bu gün, hak kazanımının amansız bir ölüm denklemi haline dönüştürüldüğü gün olup çıkmıştır. Egemen sınıfların, emekçilere karşı bu bayram gününde gösterdiği gerici duruşu, ülkemizin ortak yaşam verilerini, dengelerini, kimyasını kökten zedelemiştir. Bu ayrıcalıklı ve bir o kadar ayrılıkçı baskılar, demokrasi güçlerini de atomlarına ayırarak zayıflatmıştır.
Bölüp-yönetmek, geleneksel egemen sınıf yöntemidir. Ancak buna, bilinçli-bilinçsiz katkılarla güç verenler, emekçi sınıfları ve onların gerçek siyasal temsilcilerini de güçsüzleştirip, siyasal arenada egemenlerin pervasız hakimiyetini ikame etmiştir. 12 Eylül rejimi ve ardından bu güne kadar süre gelen siyasal tabloda, emek adına mücadele eden siyasal güçler mevta haline gelmiştir. En büyük zararı da halklarımız çekmiştir. 12 Eylül 1980 askeri faşist darbesinin ülkemiz siyasal sahasına bindirdiği yıkım, böylece bu gün de sivil diktatörlük özlemleriyle sürdürülmeye çalışılmaktadır.
Bu nedenle, geçmişin karanlık sayfalarını ve hala devam eden izlerini unutmadan,  1 Mayıs bayramını, yeniden toparlanma, demokrasi ve özgürlük için, birlik ve dayanışma bayramı olarak kutlamaya yönelmeliyiz. 1 Mayıs’ta, üretenlerin, emekçi sınıfların demokrasi ve özgürlük alanlarını genişletme mücadelesine bir katkı olarak ele alan yaklaşımla yerimizi almalıyız. Bu günün tarihsel anlam ve yoğunluğunda, gelecek toplumun zeminini hazırlamalıyız. Daha çok demokrasi ve özgürlük alanları için yürümeliyiz.
Kapitalist-emperyalist sistem, tarihi boyunca sömürü, uluslararası talan, savaş, müdahale ve işgallerle insanlığa, doğaya, farklılıklara acı çektirip zarar vermiştir. Bu günde aynı akılla tahriplerine devam etmektedir. Ülkemizde ve dünyada bu işleviyle gelecek yaşam ve kuşaklar için bir tehlike olan bu sistemi dizginlemek için, 1 Mayıs bayramının mesajında yer alan demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesine yönelmeliyiz. Bu alanlar, gelecek adil, eşit, özgür ve demokratik toplumun evrensel ölçekte kurulmasına da yol açacaktır.
Örgütümüz THKP-C (Acilciler), bu uğurda mücadele eden bir direniş örgütü olarak, işçi sınıfının, emekçilerin, halklarımızın 1 Mayıs bayramını kutlar. Bu önemli günde ortak ülkemizin barış, adalet ve eşitlik içinde gönüllüce bir arada yaşama dileğini iletir. Tüm emekçileri, halklarımızı ve etkinliklerimizin 1 Mayıs bayramına bulundukları her yerde kutlamalara etkin şekilde katılmaya çağırır.
THKP-C (Acilciler)
 1Mayıs 2010